• Home > 
  • Nieuws > 
  • Wetsvoorstel wederzijdse scholingsplicht werkgevers en werknemers

Wetsvoorstel wederzijdse scholingsplicht werkgevers en werknemers

19-06-09

Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel waarin een wederzijdse scholingsplicht wordt geregeld voor werknemers en werkgevers. Het bouwt voort op een idee van premier Balkenende voor een leerrecht voor veertigers, zodat die halverwege hun loopbaan (nog) een studie kunnen doen.

Minister Donner (Sociale Zaken) zei dit bij de start van het scholingsproject 'Bouw door, leer verder' in de bouwbranche. Werkgevers die meedoen aan dit project, krijgen geld van het Opleidingsfonds in de bouw als zij hun werknemers laten scholen. In ruil daarvoor bieden ze leerwerkplekken aan jongeren die de branche in willen. Donner wil naar een meer structurele aanpak voor scholing.

Het voorstel is nog niet uitgewerkt. Er moet met sociale partners nog afstemming plaatsvinden over de vraag of zo'n algemene plicht op bedrijfsniveau moet worden opgelegd of dat in de cao afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld een aantal scholingsdagen per jaar.

Donner wil het wetsvoorstel nog dit jaar indienen.

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *