• Home > 
  • Nieuws > 
  • Werkgever draait ook bij bedrijfsuitje op voor letselschade

Werkgever draait ook bij bedrijfsuitje op voor letselschade

19-06-09

Tijdens een bedrijfsuitje loopt een werkneemster letsel op. Zij houdt de werkgever aansprakelijk en eist een schadevergoeding. De Hoge Raad is het eens met het het hof en vindt dat de werkgever zich niet als een goed werkgever heeft gedragen.

Eenmaal per kwartaal organiseert de werkgever op vrijdagmiddag na werktijd een activiteit voor de werknemers. Ditmaal is de activiteit dansen op rollerskates. De werkneemster komt na enkele meters al ten val en breekt haar pols. Na het helen van de breuk ontwikkelt zich een posttraumatische dystrofie waardoor de werkneemster arbeidsongeschikt raakt. De werkneemster houdt de werkgever aansprakelijk voor de materiƫle en immateriƫle schade, primair op grond van artikel 7:658 BW, subsidiair op grond van artikel 7:611 BW. De kantonrechter wijst de vorderingen af waarna de werkneemster hoger beroep instelt. Het hof vernietigt het vonnis van de kantonrechter en bepaalt dat de werkgever zich volgens artikel 7:611 BW niet als een goed werkgever heeft gedragen. Hij heeft namelijk niet gezorgd voor beschermingsmiddelen en instructies.

Ook de Hoge Raad meent dat het ongeval niet kan uitmonden in aansprakelijkheid van de werkgever op grond van artikel 7:658 BW, omdat het ongeval zich niet heeft voorgedaan tijdens de uitoefening van de werkzaamheden en er geen nauwe band bestaat tussen de werkzaamheden en de festiviteit. Ten aanzien van de subsidiaire vordering op basis van artikel 7:611 BW overweegt de Hoge Raad als volgt: "... Een werkgever die voor zijn personeel een activiteit organiseert waaraan een bijzonder risico op schade voor de deelnemende werknemers is verbonden, is uit hoogte van de eisen van goed werkgeverschap gehouden de ter voorkoming van die schade redelijkerwijs van hem te verlangen zorg te betrachten. Anders dan het geval is bij toepasselijkheid van artikel 7:658 BW gelden dan geen bijzondere regels omtrent bewijslast, verdeling en eigen schuld van de werknemer."

Hoge Raad, 17 april 2009, JAR 2009/128

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *