Wees duidelijk over verlenging arbeidsovereenkomst

29-08-08

Het komt regelmatig voor dat partijen bij het eind van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geen overeenstemming bereiken over de duur van de verlenging van het tijdelijke contract. Dat kan de werkgever duur komen te staan

(kantonrechter Zwolle, 24 juni 2008, LJN: BD 5419).
Een werkneemster met een tijdelijk contract voor een jaar krijgt van haar leidinggevende mondeling de toezegging dat ze een vast contract krijgt aangeboden. De directeur is het daar echter niet mee eens en biedt haar twee dagen voor afloop van het contract een arbeidsovereenkomst voor drie maanden aan. Werkneemster gaat niet op dit aanbod in en werkt de twee dagen gewoon door. De werkgever stelt haar daarna op non-actief. Enkele dagen later roept hij haar opnieuw op, zonder aan te geven voor welke duur.

De kantonrechter oordeelt dat er geen sprake is van 'voortzetting zonder tegenspraak' zoals artikel 7:668 BW bedoelt. Ook hadden partijen geen overeenstemming over de duur van de verlenging. Dan treedt de algemene regel in: indien partijen zich niet over de duur van de arbeidsovereenkomst hebben uitgelaten of daar geen overeenstemming over hebben bereikt, komt een overeenkomst voor onbepaalde tijd tot stand.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *