Wat als de liefde voor je werknemer over is?

19-02-14

Arbeidsovereenkomsten zijn als liefdesrelaties. Soms is de houdbaarheidsdatum verstreken. Lastig wordt het als je als werkgever vindt dat die datum verstreken is en de werknemer niet. Wat dan?

 

Ontslagverzoek
Een ontslagverzoek bij de rechter indienen kan altijd. Als je maar hard genoeg roept dat de arbeidsverhouding verstoord is, wijst  de rechter zo'n verzoek nog al eens toe. Al dan niet met toekenning van een ontslagvergoeding. Maar een uitspraak die gisteren is gepubliceerd onderstreept dat het ook anders kan lopen.

 

Verstoorde arbeidsrelatie
Slachthuis Ekro uit Deventer had het helemaal gehad met een medewerker. Maar meneer wilde in dienst blijven. Dus stapte Ekro naar de rechter. In de ontslagprocedure riep Ekro dat er per se een eind moest komen aan het dienstverband. De verhoudingen zouden te verziekt zijn.

 

Afwijzing ontslagverzoek
De rechter oordeelt dat het onvoldoende is dat de werkgever vindt dat er een verstoorde arbeidsrelatie is. Het gaat er volgens de rechter om dat de door een partij beleefde verstoring van de arbeidsrelatie op objectieve feiten is terug te voeren. Daar was volgens de rechter geen sprake van. Hoewel de houdbaarheidsdatum van de arbeidsovereenkomst bereikt is moeten partijen van de rechter dus verder. Dat kan flink gaan stinken.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *