Voorlopig geen Jan Wolkers Museum

18-07-08

 Halverwege 2009 gaat De Lakenhal samen met de gemeente onderzoeken in welke mate Wolkers nog tot de verbeelding spreekt en of een eigen museum nodig is. De Lakenhal voelt er veel voor Jan Wolkers op te nemen in de kerncollectie.

Volgens directeur Edwin Jacobs heeft hij regelmatig gerefereerd aan Leiden en de Lakenhal. Het zou volgens hem mooi zijn de essentie van Wolkers permanent te kunnen tonen na de renovatie in 2010.
Een toekomstige samenwerking met Naturalis, voor het natuurdeel van Wolkers' nalatenschap, wordt niet uitgesloten. Omdat de gemeente niets wil aankopen moet men praten over een eventuele beheerstichting.

Wolkers wilde graag dat alles bij elkaar bleef, stelde weduwe Karina Wolkers vorig jaar. De voorkeur ging uit naar Leiden: 'De eerste stad waar hij naar de tekenacademie ging, de eerste stad waar hij musea bezocht'. De gemeente zei toen al 'niet meteen met stenen te gaan stapelen'. Museum en gemeente hebben geregeld contact met Karina en biograaf Onno Blom, gastconservator van de komende tentoonstelling. De familie is niet teleurgesteld over de gang van zaken. Zij zijn realistisch. Belangrijker is dat het werk bewaard wordt op een manier die Wolkers waardig is.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *