Torenhoge boete voor overtreden concurrentiebeding

06-02-14

Denk niet te licht over een concurrentiebeding. Een ex-verkoper van een Mercedes-dealer deed dat wel. Met als gevolg dat de man een paar jaarsalarissen (!) moet betalen aan zijn oude werkgever.

 

Lak aan concurrentiebeding
In de arbeidsovereenkomst van de verkoper stond dat hij niet mocht werken bij een concurrent van zijn werkgever. Dat verbod gold voor een jaar na afloop van het dienstverband. Op overtreding stond een serieuze boete. De verkoper dacht blijkbaar dat het zo'n vaart niet zou lopen. Hij nam ontslag en ging vervolgens doodleuk aan de slag bij een concurrent van de Mercedes-dealer.

 

Matiging boete?
De Mercedes-dealer liet het er niet bij zitten en vorderde de overeengekomen boete. Die was inmiddels opgelopen tot maar liefst € 175.000,=. Dat bedrag had de verkoper vast niet op de plank liggen. In de procedures die volgden trok hij de zieligheidskaart. De man probeerde de rechters zover te krijgen de boete te matigen. Tevergeefs. Afgelopen week is de uitspraak van het Gerechtshof gepubliceerd. Ook het hof kent geen enkele genade voor de man.

 

Gespecialiseerde ontslag advocaat
Wil je ook liever een overstap maken naar een concurrent van je baas en twijfel je of dat kan? Check dan eerst bij een arbeidsrechtadvocaat wat de mogelijkheden zijn. Die kan je zo vertellen of je het risico loopt dat je de rest van je leven krom moet liggen om je oude werkgever af te betalen.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *