Toch ontslagen ondanks ziekte

12-09-08

Een docent meldt zich ziek nadat zijn werkgever heeft aangekondigd dat het voornemen bestaat hem te ontslaan. Als dat ontslag ook plaatsvindt, doet de docent een beroep op het opzegverbod bij ziekte (Gerechtshof Amsterdam, 8 mei 2008, nog niet gepubliceerd).

Artikel 7:670 lid 1 sub b BW bepaalt dat het opzegverbod bij ziekte niet geldt als de ziekte aanvangt nadat de werkgever het CWI om een ontslagvergunning heeft gevraagd. Ambtenaren vallen echter niet onder het Burgerlijk Wetboek. Bij onderwijspersoneel schrijft de cao-regeling voor dat de werknemer gehoord moet worden voordat kan worden overgegaan tot ontslag. Deze bepaling geeft de docent de mogelijkheid om de ontslagprocedure te frustreren.

Het Hof oordeelt daarom dat de situatie van deze docent op één lijn is te stellen met artikel 7:670 lid 1 sub b BW. Met andere woorden: het feit dat de docent van het voorgenomen ontslag op de hoogte is gebracht, kan gelijk worden gesteld met de ontslagaanvraag bij CWI. De docent kon zich dus niet beroepen op het ontslagverbod bij ziekte.

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *