• Home > 
  • Nieuws > 
  • Spreek- en onderzoeksverbod in strijd met goed werkgeverschap?

Spreek- en onderzoeksverbod in strijd met goed werkgeverschap?

17-07-08

Mag je als werkgever een spreek- en onderzoeksverbod opleggen aan je werknemer als je meent dat dit in het belang is van de organisatie? Over deze vraag heeft het Gerechtshof te Den Bosch zich gebogen.

Waar ging het in dit geval om? Een docent wordt door een leerling geconfronteerd met een gerucht dat hij ontslagen zou zijn vanwege seksuele handelingen met leerlingen. De docent informeert zijn werkgever hierover en deze start een onderzoek. Het onderzoek leidt echter niet tot het antwoord van wie het gerucht afkomstig is. De docent wil een verdergaand onderzoek om zijn naam te zuiveren. De werkgever wenst hier niet aan mee te werken, omdat dit onnodig schade zou toebrengen aan de docent en de goede naam van de school. De werkgever legt de docent daarom een spreek- en onderzoeksverbod op en geeft aan dat het negeren van dit verbod een reden voor het starten van een ontslagprocedure is. De docent is het hier niet mee eens en stapt naar de kantonrechter.

De kantonrechter oordeelt dat het verbod van de werkgever niet onredelijk is en (ook) niet in strijd is met wat van een goed werkgever mag worden verwacht. Naar het oordeel van de kantonrechter is de vrees van de werkgever gerechtvaardigd dat verder onderzoek meer schade aan de goede naam van de school kan opleveren dan het voorval tot nu toe heeft gedaan. De docent gaat tegen de beslissing van de kantonrechter in hoger beroep bij het Gerechtshof.

Het Gerechtshof oordeelt dat er op een weinig adequate en voor de docent inzichtelijke wijze onderzoek is gedaan naar het schadelijke gerucht. Het verbod onderzoek te doen en over het gerucht te spreken onder dreiging van ontslag is naar het oordeel van het Gerechtshof wél in strijd met het goed werkgeverschap. Weliswaar dient de werkgever oog te hebben voor reputatieschade van de school, maar de werkgever dient de belangen van de betreffende docent ook in voldoende mate in het oog te houden. De klacht van de docent is gegrond en het spreek- en onderzoeksverbod dient daarom te worden ingetrokken.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *