• Home > 
  • Nieuws > 
  • Spijt van je handtekening onder een vaststellingsovereenkomst?

Spijt van je handtekening onder een vaststellingsovereenkomst?

20-08-13

Bijna dagelijks komen er werknemers bij mij op kantoor die ontslag boven het hoofd hangt. Vaak hebben ze ook al een voorstel om de arbeidsovereenkomst te beĆ«indigen van hun werkgever ontvangen. Bijna evenzo vaak komt het voor dat werkgevers druk uitoefenen om zo'n  vaststellingsovereenkomst snel te ondertekenen. Ik leg een werknemer altijd uit dat hij zich vooral niet gek moet laten maken. Maar soms is het al te laat en heeft hij de overeenkomst al ondertekend. Is daarmee alle hoop op het voorkomen van ontslag of betere regeling verkeken? Zeker niet!

 

Jurist inschakelen
Uit de rechtspraak blijkt dat een werkgever een werknemer voldoende bedenktijd moet bieden. Hij moet de mogelijkheid hebben om een jurist in te schakelen die de overeenkomst kan beoordelen. De werkgever mag de werknemer bovendien niet om de tuin leiden. Dat was wel gebeurd in een zaak die speelde bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en die gisteren is gepubliceerd.

 

Vaststellingsovereenkomst of ontslag op staande voet
In de zaak waarover het Gerechtshof moest oordelen had de werkgever de druk op een werkneemster lekker opgevoerd. De werkgever had het arme mens gedreigd met ontslag op staande voet en haar vervolgens voorgehouden dat ze maar beter een vaststellingsovereenkomst kon tekenen. Dat advies volgde ze op, maar  later kreeg ze daar spijt van. De werkgever hield mevrouw aan haar handtekening, maar volgens de rechters had de werkgever misbruik van omstandigheden gemaakt. De vaststellingsovereenkomst hield dan ook geen stand.

 

Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *