'Sociale netwerksites vaker geblokkeerd op de werkplek'

19-09-08

It-managers blijken in steeds grotere mate de toegang tot sites teblokkeren. Naast webmaildiensten zoals Hotmail en Gmail, worden ooksteeds vaker Hyves, Youtube en LinkedIn gefilterd. Dat stelt althansbeveiligingsbedrijf Email Systems op basis van eigen gegevens.

Maar liefst 83 procent van de klanten van Email Systems blijkt socialenetwerksites te blokkeren. Ook komt het vaker voor dat werknemers geenvideosites, zoals Youtube, en andere streaming content meer kunnenafspelen.

Dit gebeurt vaak om te voorkomen dat werknemers te lang privé gaansurfen en omdat veelvuldig bezoek aan sociale netwerksites de kans ophet lekken van vertrouwelijke informatie vergroot, aldus Email Systems.Het bedrijf schat dat 40 procent van de Nederlandse bedrijven hetinternetverkeer controleert.

Vorige week bleek uit een kwartaalrapport van MessageLabs ook al dathet bezoeken van sociale netwerksites op de werkplek steeds minder vaakwordt getolereerd. Facebook is internationaal de meest geblokkeerdesociale netwerksite, aldus MessageLabs.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *