Sfeer van weldadige luxe op Tefaf

07-03-08

Op de Tefaf, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld, zijn ook dit jaar kosten noch moeite gespaard om de bezoekers onder te dompelen in een sfeer van weldadige luxe. De stands van de 227 deelnemende kunsthandels zijn gegroepeerd rondom brede lanen met deftige namen. Zo vind je de sieradenwinkels en antiquariaten op Fifth Avenue en kun je op New Bond Street wandtapijten en harnassen kopen. In veel galeries worden je voetstappen gedempt in hoogpolig tapijt. En op iedere straathoek groeien verse bloemen.


Tefaf-voorzitter Ben Janssens: „We hebben de deelnemers aangespoord om wat inrichting betreft nog iets beter hun best te doen." Wat het kunstaanbod betreft is de Tefaf uniek, zegt Janssens, die zelf in Aziatische kunst handelt. „Veel handelaren bewaren hun beste stukken voor de Tefaf. Ik zelf ook. Er is geen andere beurs ter wereld waar je zowel een meesterwerk van Rembrandt als van Van Gogh zult aantreffen."


Het aanbod is inderdaad duizelingwekkend. Vrijwel alle grote namen uit de kunstgeschiedenis kom je tegen, van Jan Steen tot Mondriaan en van Zurbarán tot Picasso. Bij Noortman Master Paintings hangen ze naast elkaar alsof het de gewoonste zaak van de wereld is: een Monet, een Gauguin, een Van Goyen, een Ruysdael en - achter een museaal rood koord - het kleine zelfportret van Rembrandt. De totale waarde van de inboedel van de Tefaf bedraagt dit jaar meer dan een miljard euro, de sieraden niet eens meegerekend.


Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *