Sanders voorzitter Commissie Cultuurprofijt

28-09-07

Martijn Sanders start 'Call for Ideas'

19 september 2007

Vandaag geeft Martijn Sanders, voorzitter van de Commissie Cultuurprofijt, het startsein voor een 'Call for Ideas'. Het betreft een open vraag om ideeen aan te leveren die een rol kunnen spelen in het advies dat de commissie het komende half jaar aan minister Plasterk gaat uitbrengen. Sanders doet zijn oproep op de homepage van de vandaag gelanceerde website www.cultuurprofijt.nl

De Commissie Cultuurprofijt is een onafhankelijke commissie die bestaat uit vijf leden: Martijn Sanders, Jet de Ranitz, Ryclef Rienstra, Morris Tabaksblat en Cees van 't Veen. Carolien Croon is commissiesecretaris. De commissie bepaalt haar eigen werkwijze en is door minister Plasterk gevraagd met voorstellen te komen over de volgende onderwerpen:

 • De wijze waarop verbindingen gelegd kunnen worden tussen de cultuursector en andere maatschappelijke sectoren, redenerend vanuit de eigen kracht en intrinsieke waarde van de cultuur;
 • De mogelijkheden om de betrokkenheid bij cultuur te vergroten, ook in financiele zin.

  Martijn Sanders roept iedereen van binnen en buiten de culturele sector op om bij te dragen aan het advies van de commissie, door concrete ideeen of denkrichtingen kenbaar te maken via de website. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om ideeen voor het bevorderen van de marketing van cultuurproducties, voor het bevorderen van het mecenaat of sponsoring, of voor compleet nieuwe mogelijkheden om het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties of particulieren te betrekken bij kunst en cultuur.

  Terug

  Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

  U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *