• Home > 
  • Nieuws > 
  • Regionale Brandweer en Gemeente Almere aansprakelijk voor verdrinkingsongeval

Regionale Brandweer en Gemeente Almere aansprakelijk voor verdrinkingsongeval

19-09-08

Zwolle-Lelystad, 17 september 2008 - In de nacht van 2 op 3 september 2002 iseen man tijdens een vaartocht op een recreatieplas te Almere te watergeraakt en verdronken. Nabestaanden houden daar onder andere deRegionale Brandweer en de Gemeente Almere voor aansprakelijk.

De rechtbank oordeelt dat het hulpverlenend optreden van debrandweer op meerdere onderdelen tekort is geschoten. Er was sprake vanonduidelijke bevelsverstrekking, trage bevelsopvolging entekortschietend materieel. Daardoor werd tijd verloren. Naonderdompeling is niet adequaat gehandeld en is onder meer te snelovergegaan tot bergen in plaats van redden. De Regionale Brandweer énde Gemeente Almere zijn hiervoor (mede)aansprakelijk. Er is geenpersoonlijke aansprakelijkheid van de bevelvoerder en/of de officiervan dienst.

Verdrinking en daardoor de schade bij de nabestaanden is mede hetgevolg van de onvoorzichtigheid van het slachtoffer. Daarom zijn deRegionale Brandweer en de Gemeente Almere niet voor 100%, maar voor 33%aansprakelijk.

De procedure wordt verder aangehouden voor nadere informatie over de aard en omvang van de schade.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *