Recht op een vast contract?

25-09-13

Werkgevers houden werknemers graag worsten voor. Bijvoorbeeld een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Wat is zo'n worst waard? Daarover moest het Amsterdamse Gerechtshof oordelen. De feiten waren als volgt.

 

Worst: contract voor onbepaalde tijd

Een werkneemster had een jaarcontract. Daarin stond dat de werkgever de intentie had om bij goed functioneren het contract om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het functioneren van de werkneemster stond niet ter discussie, maar toch kon ze na een jaar vertrekken vanwege bedrijfseconomische omstandigheden. Dat was tegen de afspraken in vond mevrouw en ze liet het er niet bij zitten. De uitspraak van het Hof is deze maand gepubliceerd.

 

Intentie is niets waard

Volgens het Hof kan de werkneemster geen rechten ontlenen aan de intentie in de arbeidsovereenkomst om bij goed functioneren een vast contract te krijgen. Een intentie is maar een intentie. Je hebt er als werknemer dus helemaal niets aan.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken. Zie hier zijn profiel op Google+

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *