Paleis op Dam geen tijdelijk onderdak Rijksmuseum

11-07-08

Dit zei minister Plasterk in de Tweede Kamer. Hij onderzocht op verzoek van VVD, SP en D66 of het Paleis op de Dam te als tijdelijke dependance van het Rijksmuseum zou kunnen fungeren.

Omdat de verbouwing van het Rijksmuseum zo is vertraagd gaat het museum pas in 2012 of 2013 weer open. Vanuit de politiek klinkt de roep om alternatieve tentoonstellingslocaties te bekijken. Het Paleis is echter 'geen begaanbare weg' zo concludeerde Plasterk. De kosten voor klimaatbeheersting en collectiebeheer zijn te hoog voor een relatief korte tijd. Bovendien wordt het Paleis zelf ook nog verbouwd.

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden zijn de topstukken van het Rijksmuseum nog wel te zien in de Philipsvleugel, waar vorig jaar 960.000 bezoekers op afkwamen. Dit overigens nauwelijks minder dan voor sluiting van het hoofdgebouw. Het museum organiseert exposities in samenwerking met andere musea en reizende tentoonstellingen om toch delen van de collectie aan het publiek te tonen.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *