• Home > 
  • Nieuws > 
  • Paardenverzorgster teleurgesteld over arrest van het Gerechtshof

Paardenverzorgster teleurgesteld over arrest van het Gerechtshof

21-05-10

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat Alberto Stegeman de uitzending Undercover in Nederland over een paardenverzorgster mag uitzenden zondag a.s. inclusief de opnamen gemaakt met de verborgen camera. Het Gerechtshof heeft Stegeman wel verplicht de paardenverzorgster onherkenbaar te maken en haar stem te vervormen.

De Voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam had eerder bepaald dat het Stegeman niet was toegestaan de beelden uit te zenden die hij gemaakt had met een verborgen camera. De Voorzieningenrechter was van oordeel dat deze beelden te veel inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer van de paardenverzorgster. De Voorzieningenrechter vond de privacy van de paardenverzorgster zwaarder wegen dan het belang van Stegeman bij het uitzenden van de beelden. 

De paardenverzorgster, bijgestaan door mr. C.J. Nierop van Croon Davidovich Advocaten, is zeer teleurgesteld over het arrest van het Gerechtshof. Zij benadrukt dat van de aantijgingen in de uitzending niets maar dan ook niets waar is. Zij slaat haar paarden niet en zij misleidt geen kopers. Al haar paarden staan onder toezicht van een dierenarts. Deze arts heeft verklaard dat de paarden gezond zijn en dat er geen aanwijzingen zijn van mishandeling. 

De paardenverzorgster is van mening dat Alberto Stegeman onzorgvuldig onderzoek heeft verricht. Voor één van de door hem aangehaalde beschuldigingen is de paardenverzorgster integraal vrijgesproken door de rechtbank Breda in 2007. Met de andere personen die aan het woord komen heeft de paardenverzorgster zakelijke geschillen over de nakoming van een overeenkomst. 

Lees hier het arrest

Voor meer informatie: cees@croondavidovich.nl

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *