• Home > 
  • Nieuws > 
  • Ontvangen smsjes hoef je gelukkig niet altijd te betalen!

Ontvangen smsjes hoef je gelukkig niet altijd te betalen!

12-02-09

Kantonrechter houdt T-Mobile aan gedragscode tegen ongevraagde sms-jes

Na het afsluiten van een telefooncontract met T-Mobile, ontvangt de klant een sms-je met de vraag: "Wil je een televisie winnen?". Hij beantwoordt met "ja". Vervolgens ontvangt de klant 840 sms-jes van Euro 1,50 per stuk. Wanneer hij daarvoor later de rekening ontvangt en deze weigert te betalen, volgt een procedure bij de kantonrechter.

Voor de rechter doet de klant een beroep op de zogenaamde sms-gedragscode (code of conduct sms-dienstverlening). In deze gedragscode hebben de telecomaanbieders afgesproken dat de aanmelding voor een sms-dienstenabonnement moet worden gedaan via een 06-nummer waarbij altijd een "shortcode" en -indien van toepassing- een wachtwoord moet worden ingegeven. Bovendien moet aan de consument vóóraf het tarief duidelijk worden gemaakt.

In dit geval is op geen enkele wijze gebleken dat de beantwoording door de klant van de prijsvraag met "ja" voldoet aan de eisen die de sms-gedragscode stelt. T-Mobile kan zich er volgens de kantonrechter niet achter verschuilen "slechts" haar netwerk ter beschikking te stellen van aanbieders van diensten: zij is rechtstreeks gebonden aan de sms-gedragscode. Van T-Mobile mag daarom verwacht worden dat zij de consument vrijwaart van misleidende aanbiedingen. De klant hoeft de ongevraagde sms-jes dan ook niet te betalen.


LJ Nummer
BH2709

Lees de uitspraak hier


Bron: Rechtbank Leeuwarden
Datum actualiteit: 12 februari 2009

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *