Ontslag voor seropositieve man

07-01-14

Je baan kwijt vanwege hiv. Dat overkwam een uitzendkracht bij DMN Machinefabriek Noordwijkerhout B.V. Volgens DMN was het te link om de man in de fabriek te laten werken. De uitzendkracht dacht daar anders over en stapte naar het College voor de Rechten van de Mens. Vorige week was de uitspraak.

 

Chronische ziekte
Het College stelt vast dat hiv een chronische ziekte is. Dus kan de man een beroep doen op de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Die wet verbiedt onderscheid op grond van van handicap of chronische ziekte bij het eindigen van een arbeidsverhouding.

 

Verboden onderscheid
Onderscheid is wel mogelijk als er sprake is van ontoelaatbare risico's. Die moet je als werkgever dan wel kunnen aantonen, bijvoorbeeld door een rapport van een deskundige. En dat kon DMN niet. Onze uitzendkracht was zonder pardon de laan uitgestuurd toen bleek dat hij hiv had. Dus oordeelt het College dat DMN verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van handicap of chronische ziekte.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *