Ontslag voor ouwe snoeperd

18-09-13

Als docent kan je ook te amicaal met je studenten omgaan. Dat weet een 55-jarige docent van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen inmiddels ook. De kantonrechter heeft vorige week een punt gezet achter zijn arbeidsovereenkomst. In de procedure beriep de hogeschool zich op verklaringen van studenten. Een bloemlezing:
 
De docent was altijd aanwezig bij naschoolse activiteiten. Tot aan het einde en dan altijd dronken.
 
In bijzijn van ouders en gasten werden afgestudeerde studentes gezoend. Soms met zichtbare tegenzin van studentes.
 
Hij maakt opmerkingen over je uiterlijk en geeft je aandacht op een manier die ongemakkelijk voelt. Hij trekt meisjes voor op jongens. Veel meisjes weten dat als je met hem naar huis gaat, je een hoger cijfer kunt krijgen. Hij laat dat op weinig subtiele wijze merken.
 
De docent betoogde in de procedure dat hij een open en informele houding ten opzichte van studenten had. Dat is ook een mening. De rechter is in ieder geval minder mild en vindt zijn houding grensoverschrijdend.


Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken. Zie hier zijn profiel op Google+

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *