Ontslag op z'n Chinees

26-06-13

door: Kees Berendsen

 

Werkgevers die plannen hebben in China opgelet! Voor je het weet word je daar door je werknemers gegijzeld, gemarteld en afgeperst en hoef je niet te rekenen op assistentie van de politie.Dat alles overkwam een Amerikaanse werkgever, eigenaar van een fabriek in medische hulpmiddelen in de buurt van Peking.

 

Een aantal fabrieksarbeiders, zo`n 88 in getal eisten van hun baas een vertrekregeling nadat deze kort tevoren een dertigtal andere werknemers had weggestuurd met een gouden handdruk. Er was geen sprake van dreigend ontslag of iets dergelijks.Nog sterker, ze hadden een keiharde toezegging dat ze bij het bedrijf konden blijven werken. Maar het vooruitzicht van een aardig bedrag was kennelijk interessanter dan werk.

 

Toen hun baas dat weigerde brak de hel los. De fabrieksarbeiders gijzelden hun baas en hielden hem dag en nacht vast in een ruimte met fel licht, zodat slapen niet mogelijk was. De Chinese politie die op de hoogte was van de onmenselijke situatie van de man greep niet in. Volgens haar is er sprake van een gewoon arbeidsconflict. De veiligheid van de Amerikaan die zich een gekooid dier noemde zou gegarandeerd zijn. Een Chinese garantie zullen we maar zeggen.

 

bron: NRC 24 juni 2013

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *