Ontslag omdat je vaak ziek bent?

19-09-13

Een werknemer woog 200 kilo. Daar zijn er nog 140 van over. Nog steeds niet weinig. Het ziekteverzuim van de man is dan ook al jarenlang erg hoog. Dat is kostbaar voor zijn werkgever en het verhoogt de werkdruk van zijn collega's. Reden voor de werkgever om de kantonrechter te verzoeken om een einde te maken aan de arbeidsovereenkomst. Sinds deze week weten we hoe de rechter tegen de zaak aankijkt.

 

Oordeel rechter
De rechter vindt dat het best aannemelijk is dat het frequente ziekteverzuim nadelige gevolgen heeft voor de werkgever. Toch is dat voor de rechter geen reden om de arbeidsovereenkomst te beĆ«indigen. De werknemer blijft dus op de loonlijst. De uitspraak is in lijn met eerdere rechtspraak. Ziekteverzuim van een werknemer komt al snel voor rekening en risico van de werkgever. Alleen onder bijzondere omstandigheden willen rechters meewerken aan het beĆ«indigen van de arbeidsovereenkomst van een werknemer die zich vaak ziek meldt.

 

Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken. Zie hier zijn profiel op Google+

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *