Ontslag door relatie met asielzoeker

30-01-14

Intieme relaties. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is er niet van gediend. Tenminste niet als het gaat om relaties tussen personeel en asielzoekers. In de gedragsregels van het COA staat:

 

Het is voor medewerkers niet toegestaan on affectieve/intieme relaties aan te gaan met bewoners.

 

Ontslagprocedure
Een medewerker kreeg warme gevoelens voor een asielzoeker die woonde op een andere locatie dan waar hij werkte. De liefde bleek wederzijds te zijn. Toen het COA lucht kreeg van de relatie tussen beide heren waren de rapen gaar. Het COA vroeg de rechter de arbeidsovereenkomst te beƫindigen. Volgens het COA zou de medewerker de gedragsregels hebben overtreden. De uitspraak was deze maand.

 

Overtreding gedragsregels?
Volgens de rechter legt het COA het begrip bewoners uit de gedragsregels te strikt uit. Omdat de medewerker geen relatie is aangegaan met een asielzoeker van zijn eigen locatie valt hem volgens de rechter niets te verwijten. Aan de arbeidsovereenkomst maakt de rechter wel een eind, omdat de medewerker het inmiddels ook wel met het COA heeft gehad.

 

Ontslagvergoeding

Zijn loopbaan bij het COA heeft de man niet alleen een partner opgeleverd. Aan het ontslag hangt namelijk een prijskaartje voor het COA, omdat het COA de situatie volgens de rechter onnodig heeft opgeblazen.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *