Ontslag door grijze haren

07-08-13

Dit overkwam een vrouw uit Texas. Haar werkgever, Capital Title of Texas, wilde het kantoor een jonger imago geven. De grijze haren van Sandra Rawline pasten niet in dat plaatje.

 

Vreemde verzoeken van werkgever

De werkgever bood Rawline zelfs aan om de haren op hun kosten te laten verven. Daarnaast verzocht de werkgever Rawline hippere kleding en meer sieraden te dragen. Rawline ging hier niet mee akkoord. Ze was meer dan tevreden met haar grijze coupe. Haar werkgever ontsloeg haar en verving Rawline door een tien jaar jonger exemplaar

 

Ontslag wegens ontevreden klanten

De werkgever ontkent dat Rawline is ontslagen wegens haar oudere voorkomen. Er werken immers nog drie grijsaards binnen de organisatie, waaronder de baas zelf. De klanten van Rawline zouden ontevreden over haar zijn. De rechtbank in Houston gaat zich over de zaak buigen. Het is te hopen dat de kwestie de rechter geen grijze haren zal bezorgen.

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *