Ontslag door accepteren iPads, televisies en scooter

25-07-13

Dit kreeg een schilder die in dienst was van woningbouwcoöperatie Rochdale. De man kocht de verf in namens Rochdale bij verfleverancier Relius. Dat leverde hem leuke extra’s op. Zo ontving de man iPads, televisies en een scooter. Rochdale kwam er zelf bekaaid vanaf. Zij had namelijk een korting van 30% bedongen bij Relius. Relius berekende deze korting vervolgens niet door. De schilder nam immers allerlei cadeau’s aan. Relius vond het niet nodig om dan ook nog de korting te geven. Toen Rochdale de giften ontdekte volgde ontslag op staande voet.

 

De werknemer kwam hiertegen in het verweer bij de kantonrechter. Hij vond dat Rochdale beter op had moeten letten. Hij kon er niets aan doen dat hij lekker werd gemaakt met dure cadeau’s en dat Rochdale het mislopen van de korting niet opmerkte.

 

Helaas voor de man was de rechter het daar niet mee eens.  Deze oordeelde recent dat de werknemer had moeten weten dat hij een risico nam met het aannemen van de cadeau’s. Rochdale had de man daar niet tegen hoeven te beschermen.

 

Een schrale troost voor onze schilder. Hij heeft genoeg elektronica verzameld om zich mee te vermaken tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe baan.

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *