Onderzoek ruine Armando Museum afgerond

23-11-07

21 november 2007

Het museum kan de definitieve balans opmaken. Tussen het puin is nog één werk teruggevonden: Bergeyk Circle 1982 van Richard Long. Het kunstwerk is in slechte staat. Men voert overleg met het Kröller Müller Museum hoe het werk verder te behandelen. Er is geen hoop dat nog meer werken worden teruggevonden. Het Armando Museum heeft alle bruikleengevers op de hoogte gesteld.

Slechts twee tentoongestelde werken van de tentoonstelling In het woud - op zoek naar betekenis zijn ongeschonden. Der Baum 1995 I/I is na de brand teruggevonden. Het werk Kranker Engel van Rui Chafes is nog steeds te zien in het nabij gelegen Plantsoen Oost, waar het op zich veilige afstand van de Elleboogkerk bevond.

Uiteindelijk zijn 63 kunstwerken in de brand geheel verwoest. Zes werken zijn zwaar beschadigd uit het puin gehaald en twee licht beschadigd. Die laatste zijn beide van Armando.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *