• Home > 
  • Nieuws > 
  • Nu de recessie aanhoudt, ontkomt ons bedrijf er niet aan om mensen te ontslaan. Op basis van welke c

Nu de recessie aanhoudt, ontkomt ons bedrijf er niet aan om mensen te ontslaan. Op basis van welke c

04-05-09

Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen, zal de werkgever meestal een ontslagvergunning bij het UWV WERKbedrijf aanvragen. Op welke afdelingen en in welke functies ontslagen vallen, is een beslissing van bedrijfsorganisatorische aard. U zult als werkgever echter wel per functiecategorie de werknemer met het kortste dienstverband het eerst voor ontslag in aanmerking moeten laten komen. Als u zich niet aan dit anciƫnniteitsbeginsel houdt, kan het ontslag als onredelijk worden aangemerkt.

U zult ook rekening moeten houden met de gevolgen die het ontslag voor bepaalde werknemers kan hebben. Aspecten die daarbij van belang zijn, zijn de leeftijd van de werknemer, de duur van het dienstverband en de herplaatsbaarheid van de werknemer op de arbeidsmarkt.

Het ontslaan van de werknemer kan, ondanks het feit dat het ontslag conform de regels is gegeven, toch als onredelijk worden aangemerkt wegens het ontbreken van een vergoeding. Is er een sociaal plan, dan zal de kantonrechter daar niet snel van afwijken bij de bepaling van de hoogte van de schadevergoeding. In uitzonderlijke gevallen kan het sociaal plan als onvoldoende worden beoordeeld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij werknemers op oudere leeftijd.

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *