• Home > 
  • Nieuws > 
  • Nederlandse architect bouwt New Museum of Contemporary Art in New York

Nederlandse architect bouwt New Museum of Contemporary Art in New York

06-12-07

Dit weekend opende het New Museum in New York, in een speciaal ontworden pand. De 32-jarige Nederlander Florian Idenburg is de uitvoerend architect. Het pand kostte 34 miljoen euro en heeft 5600 m2 aan tentoonstellingsruimte.

Nog geen twee jaar geleden was het een parkeerplaats aan een groezelige straat in zuidelijk Manhattan, waar daklozen hun tijd uitzaten en tientallen groothandelaren in keukenapparatuur het naburige China Town bedienden. De daklozen en de keukenboeren zijn er nog steeds. Maar op de parkeerplaats aan de Bowery glinstert nu het metaalglas van het New Museum of Contemporary Art. De buurt is onverminderd grauw, op de pui van het museum staat nu in metershoge regenboogkleuren 'HELL YES'.

De bijna honderd New Yorkse musea renoveren onophoudelijk. Maar een pand van de grond af opbouwen is al jaren -niemand durft een exact aantal te noemen- niet meer voorgekomen. Laat staan dat een 32-jarige Nederlander namens nota bene een Japans architectenbureau de titel chief project architect draagt en daarmee eindverantwoordlijke voor de bouw is.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *