Museum Plus Bus: gratis initiatief voor senioren

17-01-08

De Museum Plus Bus brengt bewoners van verzorgingshuizen naar musea. Gisteren maakte de bus zijn eerste officiele rit.'Ik heb me er al weken op zitten te verheugen'. 'Het is de verlatenheid', zucht mevrouw Post. 'Het kan je ineens zo overvallen'. Ze staat bij het schilderij Het Joodse Bruidje van Rembrandt van Rijn in het Rijksmuseum en probeert te luisteren naar de gids die een schilderpalet laat zien met de kleurenvoorkeuren van de zeventiende-eeuwse schilder.

De Museum Plus Bus, die bewoners van verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties ophaalt en brengt naar twee musea van hun keuze , maakte gisteren zijn eerste officiele rit. Het gratis initiatief, ondersteunt door de Bank Giro Loterij en bedoelt voor senioren die graag eens naar het museum toe zouden willen, maar gezien hun leeftijd of conditie hulp kunnen gebruiken, wordt enthousiast ontvangen. Zorginstellingen tekenen massaal in, de bus is al geboekt tot en met maart. Deelnemende musea zijn onder meer de Hermitage Amsterdam, het Joods Historisch Museum, het Kruller-Muller Museum in Otterlo, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *