Monsterboard discrimineert

24-09-13

Ieder1Gelijk is een stichting die discriminatie wil bestrijden. Klinkt uiterst sympathiek. Maar voor je het weet word je als nietsvermoedende ondernemer aangepakt door deze club. Monsterboard kan daarover meepraten.

 

Discriminatie?

De vacaturewebsite biedt werkgevers een keuzeoptie waarbij kan worden geselecteerd op een maximum aantal jaren relevante werkervaring. Volgens Ieder1Gelijk is dat discriminatie op grond van leeftijd. Dus stapte de stichting naar het College voor de Rechten van de Mens. Afgelopen week was de uitspraak.

 

Discriminatie!

Het College oordeelt dat oudere kandidaten worden uitgesloten door het stellen van een maximum aantal jaren werkervaring. Die hebben immers vaak meer werkervaring opgedaan dan jongeren. Volgens het College heeft Monsterboard inderdaad een indirect en verboden onderscheid gemaakt op grond van leeftijd.


Monsterboard moet de site dus aanpassen. Hopelijk gaat Ieder1Gelijk zich nu verder bezig houden met het bestrijden van echt onrecht.


Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken. Zie hier zijn profiel op Google+

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *