Malevitsj Stedelijk brengt 60 miljoen op

10-10-08

Het schilderij Suprematistische Compositie 1916 van Kazimir Malevitsj (1879-1935), vroeger in het bezit van het Stedelijk Museum in Amsterdam, zal volgens veilinghuis Sotheby's over een maand in New York meer dan 60 miljoen dollar (45 miljoen euro) opbrengen, wat het hoogste bedrag ooit zou zijn voor een Russisch kunstwerk.

Suprematische Compositie 1916 van Kazimir Malevitsj.Emmanuel Di-Donna van Sotheby's noemt het „een van de belangrijkste moderne schilderijen die ooit ter veiling werden aangeboden. Het is een absoluut meesterwerk uit de beste periode van Malevitsj."

Het schilderij met kleurige rechthoeken en lijnen op een lichte ondergrond, wordt aangeboden door de erven Malevitsj. Die kregen het schilderij, samen met vier andere, op 24 april 2008 in eigendom. Het bezit van de doeken was omstreden omdat het Stedelijk ze in 1958 gekocht had van een Duitser die ze niet in eigendom had.

Na lange onderhandelingen kwamen de erfgenamen en het Stedelijk tot een schikking. De overige werken mocht het Amsterdamse museum houden.

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *