Kort geding rapper versus Geert Wilders

10-04-08

Amsterdam, 8 april 2008 - Maandag 7 april 2008 vond in Amsterdam de behandeling plaats van het kort geding dat rapper Salah Edin en een fotograaf hadden aangespannen tegen Geert Wilders. Het ging daarbij om het gebruik van een foto van Salah Edin in de film 'Fitna', waarbij er per abuis van werd uitgegaan dat het een foto van Mohammed B. (veroordeeld voor de moord op Theo van Gogh) betrof.

Tijdens het kort geding is afgesproken dat partijen met elkaar zullen overleggen over een rectificatietekst op de site van de PVV. Daarnaast zullen zij overleggen over de tekst van een brief die door of namens Geert Wilders naar diverse Nederlandse en (in overleg te bepalen) buitenlandse persbureau's zal worden gestuurd. Ten slotte zal worden bekeken of er nog website's zijn die de eerste versie van Fitna vertonen en die nog niet door Geert Wilders benaderd zijn. Ook de beheerders van die website's zullen een brief ontvangen. Het overleg over een en ander zal vóór dinsdag 8 april 2008 om 17.00 uur dienen plaats te vinden, waarna de voorzieningenrechter over het resultaat zal worden ingelicht.

Niet alle punten die aan de orde zijn worden door dit overleg opgelost. Zo wordt ook nog een schadevergoeding gevorderd. Er dient om die reden nog een uitspraak van de voorzieningenrechter te volgen, die op donderdag 17 april 2008 zal plaatsvinden.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *