Kermis in het auteursrecht

28-08-08

Kermisattractie. "Bouwer Starflyer betwist auteursrecht kermisattractie voor rechtbank. Mag de Zaanse exploitant Van der Beek 'Around the World' in zijn achtertuin laten draaien? Funtime, ontwerper en bouwer van de vrijwel identieke 'Starflyer', eist een verbod daarop. Vlak voor de Zaandamse kermis oordeelt de Haarlemse rechtbank over eventuele inbreuk op het auteursrecht.

(…) De advocaten betoogden namens Funtime dat constructie, maatvoering en vormgeving van Around the World 'klakkeloos zijn overgenomen' van de Starflyer. In hun betoog stelden de advocaten namens Van der Beek daarentegen dat nabootsen is toegestaan, vooral nu 'de vormgeving van de toren grotendeels is bepaald door de technische en functionele eisen'. Zij wezen erop dat 'functionele en technische elementen niet in aanmerking komen voor bescherming door het auteursrecht'.

Rechter Van der Meer doet 29 augustus uitspraak in het geschil.

Lees hier meer (NHD). 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *