Imam in gevecht met ex-werkgever

16-08-13

In gebedshuizen gaat het er niet altijd vredelievend aan toe. Een imam van een Haagse moskee had een hoogoplopend conflict met zijn werkgever. De man sloot illegale Islamitische huwelijken, terwijl de moskee niets van dergelijke praktijken wilde weten. De imam liet zich bovendien weinig vleiend uit over de bestuursleden van de moskee. Hij vergelijk hen met dictators. Een ontslagprocedure kon natuurlijk niet uitblijven.

 

recht op ontslagvergoeding?
Nadat de imam was ontslagen begon hij een procedure bij de kantonrechter in Den Haag. Hij meende dat hij recht had op een ontslagvergoeding. De rechter dacht daar anders over en veegde de vordering van tafel. Maar daarmee was de zaak nog niet afgelopen. De moskee had namelijk een tegeneis ingediend.

 

immateriële schadevergoeding

Volgens de moskee had de imam de eer en goede naam van de moskee aangetast en was hij daarom immateriële schadevergoeding verschuldigd. Sinds gisteren weten we hoe de rechter denkt over de eis van de ex-werkgever van de imam.

 

slecht werknemerschap
De rechter vindt dat de imam door het sluiten van illegale islamitische huwelijken zich niet heeft gedragen als goed werknemer. Daarmee heeft de imam volgens de rechter welbewust het risico genomen dat schade wordt toegebracht aan de eer en goede naam van de moskee. Dat kost onze imam €1.000,= en een proceskostenveroordeling. Een zure uitkomst voor een werknemer die dacht een ontslagvergoeding te kunnen incasseren.

 

Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en andere arbeidszaken.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *