Huisuitzetting door Facebook

04-07-13

Op Facebook wordt veel met elkaar gedeeld. Dat kan soms vervelende consequenties hebben. Een woningcoöperatie uit Amsterdam kon door berichten op facebook aantonen dat twee van haar huurders een geregistreerd partnerschap misbruikten om zodoende een woning te bemachtigen.

 

De twee gingen tot twee keer toe een geregistreerd partnerschap aan. Zodoende kon de ander als medehuurder worden aangemerkt. Als gevolg daarvan kon deze medehuurder in de woning blijven wonen na vertrek van de ander. Beide keren werd het geregistreerde partnerschap na enkele dagen weer ontbonden.

 

Dit enkele feit roept al zo zijn vragen op. De berichten die één van de huurders op Facebook plaatste wierpen meer licht op de zaak. Daaruit bleek volgens de verhuurder dat beide huurders al die tijd een andere partner hadden.

 

De rechtbank was dezelfde mening toegedaan. Zij sprak van een “schijnconstructie” om zodoende een woning te bemachtigen. De verhuurder hoefde dit niet te tolereren en mocht daarom overgaan tot huisuitzetting.

 

Kijk dus uit wat je op Facebook plaatst. Het kan je een huurwoning kosten.

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *