Huis verhuren via Airbnb niet zonder risico’s

23-10-13

In economisch moeilijke tijden is een extraatje mooi mee genomen. Verhuur via online diensten als Airbnb is dan ook populair. Je tovert je huis om in een hotel en daar kan je vervolgens aardig aan verdienen.

 

Mag verhuur van de VvE?
Verhuur via Airbnb is niet altijd toegestaan. Zo verbood het Hof in Amsterdam onlangs een huiseigenaar zijn huis op deze manier aan te bieden. Veel VvE-reglementen staan short-stay verhuur niet toe.  Dat was volgens de rechters in deze zaak ook het geval.

 

Torenhoge boetes
Ook woningcoörperaties in Amsterdam hebben hun pijlen gericht op de amateur-hoteliers. Hun huurders mogen hun woning namelijk niet verhuren, ook niet voor een paar dagen. De coöperaties hebben dan ook speciale rechercheurs ingeschakeld om deze verhuurders op te sporen. De boetes voor de fraudeurs kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Je extraatje kan dus zomaar veranderen in een financiële nachtmerrie.

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *