Hoge Raad helpt de werkgever

19-04-08

Werkgevers denken vaak dat een concurrentiebeding weinig nut heeft. Omdat het de vrijheid van arbeidskeuze van werknemers belemmert, moet zo'n beding namelijk aan strenge voorwaarden voldoen. De praktijk wijst echter uit dat werkgevers er toch steeds vaker een succesvol beroep op kunnen doen.

Zo heeft de Hoge Raad zich eind maart uitgesproken over een punt waarover al jarenlang discussie bestaat: houdt de wettelijke eis dat een concurrentiebeding schriftelijk moet zijn overeengekomen ook in dat dit in de arbeidsovereenkomst of in een ander door de werknemer ondertekend stuk moet zijn neergelegd? Of mag zo'n beding ook alleen in bijvoorbeeld een personeelsreglement staan?

De Hoge Raad heeft nu duidelijkheid gegeven. Als een werknemer zich in een brief akkoord verklaart met de inhoud van een aan hem overhandigd personeelsreglement of als daarnaar in de arbeidsovereenkomst wordt verwezen, dan is hij aan het in het reglement neergelegde concurrentiebeding gebonden.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *