• Home > 
  • Nieuws > 
  • Hoe zit het met je concurrentiebeding na faillissement van je werkgever?

Hoe zit het met je concurrentiebeding na faillissement van je werkgever?

19-07-13

Je werkgever gaat failliet. Dat is op zichzelf al balen. Maar dat is nog niet alles. Er wordt een curator aangesteld. Kan die besluiten om je te houden aan je concurrentiebeding? 

 

In sommige gevallen wel. Een curator moet in zo’n geval een zwaarwegend belang hebben. Als werknemers massaal overstappen naar een concurrent, terwijl de curator in onderhandeling is met een andere partij over een doorstart, kan er sprake zijn van zo’n belang. De kopende partij zal in dat geval geen trek meer hebben in de koop van het bedrijf. Zeker niet wanneer de werknemers al in dienst zijn van de concurrent en actief oude klanten benaderen.

 

Heeft de curator geen zwaarwegend belang, dan is de weg vrij om bij een ander in dienst te treden. Dit is ook niet meer dan terecht. Je baan verliezen is één ding. Maar geen nieuwe baan kunnen vinden is nog vervelender.

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *