Hoe lang zit je vast aan een concurrentiebeding?

18-03-14

 Het gras bij een andere werkgever is altijd groener. Meer salaris bijvoorbeeld. Of interessanter werk. Check voordat je overstapt wel even in je arbeidsovereenkomst of daar een concurrentiebeding in staat. Op overtreding staat vaak een stevige boete.
 
Concurrentiebeding van twee jaar
Wat als je zit opgezadeld zit met een concurrentieding dat je nog lang nadat je uit dienst bent in je vrijheid beperkt? Een concurrentiebeding voor de duur van twee jaar of langer bijvoorbeeld. Dat je je daar niet bij neer hoeft te leggen blijkt uit een een vonnis dat afgelopen week gepubliceerd is. In die zaak moest de rechter oordelen over concurrentiebeding van een vertegenwoordiger. Dat beding gold voor de duur van twee jaar. De rechter vond dat veel te gortig en maakte er een jaar van. 
 
Vaste rechtspraak: concurrentiebeding van een jaar is de limit
Het oordeel van de rechter is geheel in lijn met dat van andere rechters. Een concurrentiebeding voor de duur van maximaal een jaar wordt in de rechtspraak in veel gevallen als maximaal toelaatbaar gezien.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *