Hoe kom je van een bejaarde werknemer af?

14-08-13

Dat vroeg Intratuin zich af. Het tuincentrum wilde de arbeidsovereenkomst met een 75-jarige bloembindster beĆ«indigen. Intratuin wilde haar vervangen door een jongere werknemer en vroeg haar een beĆ«indigingsovereenkomst te ondertekenen. Maar onze bloembindster op leeftijd voelde er niets voor om thuis achter de geraniums te gaan zitten. Intratuin stapte vervolgens naar de kantonrechter. Die deed recent uitspraak.

 

Leeftijdsdiscriminatie
De rechter veegde de vloer aan met de stellingen van Intratuin. De vrouw mocht niet op basis van haar leeftijd de wacht worden aangezegd. Ook de stelling van Intratuin dat oudere werknemers sneller arbeidsongeschikt worden, kon de rechter niet overtuigen. De prestaties van de vrouw stonden geen moment ter discussie.

 

Oudere werknemers
Goed nieuws dus voor werknemers op leeftijd. Ook na je 67-ste kan je naar hartenlust blijven bloem binden of boekhouden. Er is (bijna) niets dat je tegenhoudt.  
 
Benieuwd naar de uitspraak?

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *