Gratis toegang musea

28-09-07

Minister Plasterk zeker over gratis toegang musea.

19 september 2007

Minister Plasterk kondigt aan dat in 2009 alle musea "zeker" gratis gaan worden voor kinderen tot en met 12 jaar. Het rijk is hiervoor afhankelijk van de medewerking van ruim vierhonderd musea. De Museumvereniging staat positief tegenover het plan en heeft 3 september per brief namens de Nederlandse musea volledige compensatie van gederfde inkomsten en extra kosten als voorwaarde gesteld. Het is goed te constateren dat de minister blijkbaar hieraan kan en wil voldoen.

In de brief biedt de Museumvereniging de Museumkaart als instrument aan om de gratis toegang te regelen. Om de werkelijke kosten en effecten van de maatregel te weten bepleit de Museumvereniging een nulmeting. Verder roept de Museumvereniging op tot investering in gerichte marketing om de maatregel tot een succes te maken.

Minister Plasterk geeft gehoor aan de brief: In 2008 komt er een nulmeting. Een rol van de Museumkaart wordt overwogen. In de rijksbegroting valt verder te lezen dat er ook geinvesteerd zal worden in de educatieve programma's. De Museumvereniging is positief over de aandacht van de minister voor museumeducatie en is vooral benieuwd naar de omvang van deze investering.

Terug

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *