• Home > 
  • Nieuws > 
  • Geldt in de twee ziektejaren een minimum voor de loondoorbetaling aan de werknemer?

Geldt in de twee ziektejaren een minimum voor de loondoorbetaling aan de werknemer?

15-04-09

Vanaf 1 januari 2004 is de Wet verlenging loondoorbetaling van kracht. Deze houdt in dat de verplichting van de werkgever tot loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid door ziekte is verlengd van 52 weken naar 104 weken.

Als werkgever bent u wettelijk verplicht minimaal 70 procent van het (gemaximeerde) salaris door te betalen. In het eerste jaar moet u daarbij minstens het minimumloon aan de zieke werknemer betalen.

Voor het tweede ziektejaar bestaat echter geen minimum. Iedere medewerker met een salaris dat minder is dan 1,4 keer het minimumloon kan dus in het tweede ziektejaar minder dan het minimumloon ontvangen. Hij of zij moet dan voor het verschil tussen de wettelijke loondoorbetaling en het minimumloon bij het UWV een aanvullende uitkering aanvragen op grond van de Toeslagenwet.

Veel cao's bevatten bovenwettelijke toezeggingen die inhouden dat zieke medewerkers meer ontvangen dan het wettelijke minimum van 70 procent. Werknemers krijgen daarbij vaak in het eerste ziektejaar meer dan in het tweede ziektejaar. Meestal kent de CAO in het tweede verzuimjaar ook geen aanvulling. Aan dergelijke toezeggingen zit wel vaak de voorwaarde vast dat de zieke medewerker aantoonbaar meewerkt aan reïntegratie.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *