Geen loon voor werknemer met burnout

03-09-13

Of een werknemer ziek is of niet bepaalt de bedrijfsarts. Die bepaalt ook in hoeverre een zieke werknemer kan reïntegreren. Het komt geregeld voor dat werknemers het niet eens zijn met de bedrijfsarts. Dit speelde ook bij een zaak waarover de kantonrechter in Amsterdam moest oordelen en die gisteren is gepubliceerd.


Bedrijfsarts: reïntegreren
De zieke in deze zaak was een werkneemster die volgens de bedrijfsarts twee uur per week kon reïntegreren. Mevrouw vond dat ze dat helemaal niet kon en bleef thuis. Daarbij wist ze zich gesteund door haar psycholoog. Deze verklaarde:    
 
Pschycholoog: niet reintegreren
Haar toestandsbeeld is er één van malaise, wat zich uit in veel lichamelijk ongemak, futloosheid, verdriet, angstig zijn en depressief voelen. Mevrouw heeft moeite om de dingen van alledag te doen en kan zichzelf amper verzorgen. De diagnose, die het best bij haar past, is burnout met een onderliggende depressie. (..). Terugkeer in het arbeidsproces acht ik op dit moment dan ook niet verstandig en raadzaam.

 

Kort geding
De werkgever had geen boodschap aan het advies van de psycholoog en stopte het loon. Onze werkneemster met een burnout en een onderliggende depressie starte hierop een kort geding bij de kantonrechter. De uitkomst van die procedure zal haar niet vrolijker hebben gemaakt. 
 
Rechter: bedrijfsarts beslist
De rechter vindt het advies van de behandelend psycholoog onvoldoende om de vordering toe te wijzen. De rechter benadrukt dat de vraag of een werknemer kan reïntegreren ter beoordeling is aan de bedrijfsarts. Als een werknemer het daarmee niet eens is kan een second opinion worden gevraagd bij het UWV. Waarom de werkneemster die weg niet heeft bewandeld is mij een raadsel.
 

Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken. Zie hier zijn profiel op Google+ 

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *