Geen baan met baard

06-03-14

Een baard is hip. Maar een lange kan problemen opleveren als je solliciteert. Sommige baarddragers pikken dat niet.

 

Solliciatie
Een moslim met baard solliciteerde bij een uitzendbureau. Die knipte hij niet vanwege zijn geloof. De man wilde als productiemedewerker bij een kaasverpakkingsbedrijf aan de slag. Het uitzendbureau wilde hem daar niet voordragen vanwege zijn lange baard. Die zou niet in een baardnet passen. Baarddragers bij het kaasverpakkingsbedrijf moeten zo'n net dragen vanwege van hygiƫnevoorschriften.

 

Discriminatie werknemer
Via een ander uitzendbureau lukte het de man wel om als productiemedewerkerbij het kaasverpakkingsbedrijf aan de slag te gaan. Zijn baard bleek zonder problemen in een baardnet te passen. Meneer vond dat het eerste uitzendbureau hem had gediscrimineerd. Dus stapte hij naar het College voor de Rechten van de Mens. De uitspraak van het College is gisteren gepubliceerd.

 

Oordeel college
Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dat het uitzendbureau verboden onderscheid op grond van godsdienst heeft gemaakt bij de werving en selectie door de man vanwege de lengte van zijn baard niet voor te dragen voor de functie van productiemedewerker.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *