Geef ontslagen werknemer toegang tot informatie

01-08-08

Als een medewerker op non-actief wordt gesteld in afwachting van een antwoord op het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst, mag de werkgever hem of haar niet de toegang weigeren tot informatie die de medewerker nodig heeft om zich te kunnen verweren.
(Rechtbank Assen, 28 maart 2008, RAR 2008, LJN: BC8390)

Een nieuwe directeur wil een medewerker op de commerciƫle afdeling vervangen en biedt hem een andere functie aan. De medewerker weigert de functie, waarop de directeur hem op non-actief stelt en ontslag aanvraagt. De medewerker vordert in kort geding wedertewerkstelling met als enige doel zich toegang te verschaffen tot informatie die hij nodig heeft om zijn verweer te doen in de ontslagprocedure.

Enkele dagen later vindt de zitting plaats waarop het ontbindingsverzoek wordt behandeld. De werkgever biedt daarin aan de arbeidsovereenkomst per 1 oktober 2008 te laten eindigen met vrijstelling van werkzaamheden. De kortgedingrechter meent dat de medewerker gezien deze omstandigheden weinig baat heeft bij een voorlopige voorziening en wijst het verzoek tot wedertewerkstelling af. Dit betekent echter niet dat de werknemer geen toegang mag krijgen tot informatie die zich op zijn werkplek bevindt, zoals relevante documenten in zijn e-mailbox en zijn elektronische agenda.

Op grond van goed werkgeverschap moet een op non-actief gestelde medewerker toegang kunnen krijgen tot informatie om zich goed te kunnen voorbereiden in een ontslagzaak.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *