Facebook kost werkneemster haar baan

11-05-09

De Zwitserse verzekeraar Nationale Suisse heeft een vrouwelijke werknemer ontslagen, omdat ze actief was op de sociale netwerksite Facebook terwijl zij zich ziek had gemeld. Dit meldt FEM Business.

De Zwitserse vrouw had als reden voor haar ziekmelding opgegeven dat zij niet met een computer kon werken, omdat zij vanwege migraine in het donker moest liggen. Vervolgens merkte een collega dat de 'zieke' op Facebook actief was.

De vrouw is het niet eens met het ontslag. Ze zei tegen een Zwitserse krant dat ze haar Facebook-pagina bezocht met haar iPhone terwijl ze in bed lag. Verder beweert de vrouw dat Nationale Suisse haar bespioneert heeft via een fictieve persoon die het bedrijf op Facebook zou hebben aangemaakt. Deze fictieve personen zou zich hebben aangemeld als vriend op de pagina van de vrouw. Kort na het ontslag van de vrouw zou deze vriend zijn verdwenen.

Het is niet voor het eerst dat een werknemer wordt ontslagen vanwege het gebruik van Facebook. Zo werd in de VS een werknemer van American football club Philadelphia Eagles ontslagen na kritiek op zijn werkgever via Facebook.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *