Extra geld voor kunst en cultuur

30-05-08

In plaats van te bezuinigen trekt Rotterdam de komende vier jaar 40 miljoen euro extra uit voor kunst en cultuur. Dat is de uitkomst van het informele collegeberaad, dat gisteren is afgesloten.

Met het voorstel om de komende periode jaarlijks 10 miljoen extra in de kunst te steken, komt het stadsbestuur tegemoet aan de wens van de vier coalitiepartijen (PvdA, CDA, VVD en GroenLinks). Die drongen, een dag voor de bekendmaking van het RRKC-advies, bij Kaya aan op „zeer forse" financiële steun. „Anders wordt het hier Staphorst aan de Maas", zei VVD-fractievoorzitter Jerry van der Waarde. Komend najaar, tijdens de behandeling van het cultuurplan, stelt de raad de definitieve budgetten vast.

Kunsthal-directeur Wim Pijbes reageerde gisteren opgelucht op de aankondiging. „Nu alleen de verdeling nog." Oppositiepartij SP sprak van „een stap in de goede richting". Ronduit negatief was de grootste oppositiepartij, Leefbaar Rotterdam (veertien zetels). „Waarom investeren in de vrijetijdsbesteding van de elite, waar de belastingbetaler vervolgens voor mag opdraaien", vroeg Marco Pastors zich af. „Laat de sector eerst zelf orde op zaken stellen. Nu zitten de zalen vaak leeg, dat zegt genoeg over de geboden kwaliteit."

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *