Ex-werknemers klappen uit de school op tv

24-12-13

Een huis van hoop en herstel. Dat is de missie van de christelijke leefgemeenschap De Terebint. Maar volgens twee oud medewerkers kun je er beter uit de buurt blijven. In het EO-programma De Vijfde Dag deden ze hun verhaal. Bewoners zouden in de vrieskou en stromende regen buiten moeten werken, vastgebonden worden etc. Kortom, een griezelige club volgens het tweetal.

 

Kort geding

De Terebint mocht naar goed journalistiek gebruik in het programma reageren op de beschuldigingen. In plaats van dat te doen, wilde de club de ex-werknemers de mond snoeren door een kort geding te starten. In die procedure vorderde De Terebint een spreekverbod, rectificatie en schadevergoeding. Sinds afgelopen vrijdag weten we hoe de rechter tegen de zaak aankijkt.

 

Rechter: ga niet stilzitten als je geschoren wordt

De rechter rekent het De Terebint aan dat zij geen gebruik heeft gemaakt van de door de EO geboden mogelijkheid te reageren op de beschuldigingen. Als er sprake zou zijn van aantasting van eer en goede naam had het volgens de rechter op de weg van De Terebint gelegen om de aantijgingen tegen te spreken. De rechter heeft gehakt gemaakt van alle vorderingen tegen de beide ex-werknemers. Zij hoeven dus geen muilkorf om.

 

Benieuwd naar de uitspraken? Die kan je hier en hier lezen 

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *