Dutch Design geboren uit de School of Cool

08-02-08

Nieuw Designhuis in Eindhoven toont topdesign. Na Milaan en Parijs is de tentoonstelling van 60 jaar Design Academy Eindhoven nu ook in Nederland te zien.

De samensteller van de expositie is Lidewij Edelkoort, directeur van de Design Academy. Zij wil met de tentoonstelling vooral aan het buitenland laten zien wat de opleidind allemaal kan: reden waarom de expositie al eerder te zien was in Milaan en Parijs. 'Ik wilde tonen hoe sterk de Dutch Design Academy is', verteld ze. 'Dutch Design is populair in het buitenland, maar mensen verwachten niet dat er zoveel uit één academie kan voortkomen'. Eén zaal is top of the bill, aldus Edelkoort. Met design zó exclusief dat het haast museumstukken zijn. Daar staan bijvoorbeeld de verbrande meubelstukken uit de serie Smoke van Maarten Baas, tot de Cinderella tafel van Jeroen Verhoeven van Demakersvan, de laatste met een verzekeringswaarde van €90.000,-

De uiteenlopende en volle tentoonstelling van de School of Cool -zoals de Design Academy eervol door Time Magazine is genoemd- is nu ook in Nederland te zien. Het is de tweede tentoonstelling in het recent geopende Designhuis, een voormalig kantongerecht dan moet dienen als ontmoetingsplek voor design, kunst en technologie.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *