Doek Bacon brengt recordbedrag op.

16-05-08

Triptych, 1976 van Francis Bacon is woensdagavond in New York bij veilinghuis Sotheby's verkocht voor 86,2 miljoen dollar. Dat is een nieuw record voor een naoorlogs kunstwerk sinds White Center (Yellow, Pink and Lavender on Rose) van Mark Rothko vorig jaar 72,8 miljoen opbracht.

Bacons Triptych is volgens het veilinghuis het belangrijkste werk van de schilder dat nog in priv├ębezit is. Het stuk was sinds 1977 in dezelfde handen. Sotheby's taxeerde het op 70 miljoen dollar, maar twee telefonische bieders dreven de prijs op.
Lucian Freud brak dinsdag bij Christie's met bijna 35 miljoen voor Benefits Supervisor Sleeping het record voor levende kunstenaars.

In totaal bracht de veiling bij Sotheby's gisteren 362 miljoen dollar op, het beste resultaat ooit in de 300-jarige geschiedenis van het veilinghuis. Het zijn signalen dat de hausse in de kunstmarkt nog niet voorbij is.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *