De Staat krijgt domeinnaam www.112.nl toegewezen

11-09-08

Dit heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bekendgemaakt. Devoorzieningenrechter verbiedt Heerink vanaf zeven dagen na het vonnishet gebruik van 112 in een domeinnaam op straffe van een dwangsom van5.000 euro per dag. Wel mag Heerink het domein www.heerink.112.nlblijven gebruiken.

"De Staat heeft een onmiskenbaar belang om de burgers goed en snel tekunnen informeren, in het bijzonder op het gebied van hulpdiensten", zostaat in het vonnis. "Door de algemene bekendheid van 112 zullenburgers geneigd zijn www.112.nl te associƫren met eenoverheidswebsite." De rechtbank spreekt over een 'zwaarwegend belangvan de Staat' waar Heerink voor zal moeten wijken.

Heerink heeft het domein in zijn bezit sinds 2001. In zijn verdedigingstelde Heerink dat de Staat hem met haar vordering beperkt in zijnrecht op vrijheid van meningsuiting. De rechtbank oordeelt dat Heerinkdoor de vordering niet het recht wordt ontnomen zijn mening te uiten,maar slechts om dit te doen via www.112.nl.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *